Man Uniteds Kobbie Mainoo hyllar Erik ten Hags vistelse

Man Uniteds Kobbie Mainoo hyllar Erik ten Hags vistelse

Kobbie Mainoo har sagt att bekräftelsen på att Erik ten Hag stannar som Billiga Manchester United fotbollströjor manager ger spelarna "sinnesfrid" och siktar på fler troféer under holländaren nästa säsong.

United avslutade månader av spekulationer förra veckan när de beslutade att behålla Ten Hag efter en utvärdering av säsongen, som hölls dagarna efter att ha slagit Manchester City för att vinna FA Cupen och avsluta en turbulent kampanj på en hög nivå.

Ten Hag har sedan dess medgett att klubben har berättat för honom att de talade med den tidigare Bayern München- och Chelsea-chefen Thomas Tuchel medan United också övervägde att flytta till Englands förbundskapten Gareth Southgate, Mauricio Pochettino och Thomas Frank bland andra innan de behöll förtroendet för 54-åringen.

Mainoo debuterade i Premier League först i november och i England i mars, men belönades för en fin säsong med en plats bland Southgates 26 sista spelare till EM 2024.

Ombedd att reagera på att Ten Hag stannar, sa Mainoo på en presskonferens på tisdagen: "Självklart är jag glad över att bygga med honom, han har redan vunnit två troféer så förhoppningsvis kommer det mer. Det är skönt att ha den sinnesfriden att vi vet vilken manager vi kommer att återvända till nästa säsong.

"Jag är så tacksam för att han litade så mycket på mig och trodde på att jag skulle spela i laget och jag kan inte tacka honom nog."

Mainoo gjorde sitt första framträdande som sen inhoppare i söndagens 1-0-seger över Serbien i grupp C i Gelsenkirchen efter att ha valt att tacka nej till en förfrågan från Ghana om att representera sina föräldrars födelseort.

ESPN rapporterade i februari att Southgate övervägde att snabbspåra Mainoo genom Englands led som ett resultat av detta och 19-åringen sa: "Jag är stolt över mitt ghananska arv och det fanns spekulationer, men, ja, det har alltid varit en dröm att spela för England fotbollströjor barn. Jag är glad över att vara här. Det övervägdes, men jag ville spela för England."

Mainoo berömde också Declan Rice, som har blivit en viktig mittfältare för Arsenal och England sedan han flyttade från West Ham för 105 miljoner pund (133 miljoner dollar) förra sommaren.

"Dec är en så bra spelare, så pålitlig och dominant på mittfältet", säger han. "När jag får spela bredvid honom är det alltid en fröjd att ha någon så stark med bollen bredvid sig. Man kan alltid lita på honom oavsett var man befinner sig på planen."

"Jag tycker att han är värd vartenda öre, han är en så bra spelare. Det har han bevisat både i Premier League och på internationell nivå." Retro fotbollströja: Återupplev fotbollens gyllene era med stil och passion.


Comments